Historik

det var en gång...

Jag och min man Per-Olof köpte vår första labrador -79 efter att hans nu 2 vuxna döttrar så gärna ville att familjen skulle utökas med en fyrbent vän. Det blev en svart hane som hette Conrad men kallades för Jacki till vardags. Han hade flera jaktchampions i släkten och var en mycket aktiv stilig herre. Jacki förblev husses stora kärlek i livet. Han blev efter några år pappa till 7st valpar, varav en gul pojke som hette Adam och som sedermera flyttade hem till oss. Han gillade ett aktivt liv så vi började direkt med lydnadsträning och kom att tävla ända upp till klass 3 som det hette då.

En dag tog en kompis med mig på viltspårsträning och där kom verkligen Adams passion fram. Han älskade det!  Jag var tvungen att lägga honom på plats före start, då han var så ivrig att han darrade i hela kroppen. Han kom att erhålla flera 1:a priser med HP (provbäst). Alla var mycket imponerade av hans vilja. Tog även med hans far Jacki några gånger, och även han fick några 1:a priser men med lite lugnare tempo. Adam var även jakttränad och med rätt förare hade han gått långt. En annan var ju helt nybörjare på den tiden.

Sedan vid 10 års ålder dog Jacki och Adam blev ensam kvar hos oss. Efter några år tyckte vi att han började slöa till lite.  Vi hade bilfirma i stan på den tiden så hundarna kunde vara med oss hela tiden. Så smått så började tanken på en ny valp att slå rot.

Denna gång skulle det vara en gul tik, och efter samtal med uppfödare hamnade vi hos kennel Applejack´s (Mailis och Christer). De hade 2 intressanta tikvalpar varav de skulle behålla den ena. Mailis sände över bilder på de små. Båda var ljusgula och helt bedårande, så vi väntade snällt tills de ringde och sa att vi fick komma och hämta hem Applejack´s Ticket To The Blue. Vi kallar henne för "Lucy" till vardags. Det blev en härlig resa hem.  Jag var så lycklig över henne och hon passar verkligen in hos oss. Hon för sig alltid värdigt och är den naturlige ledaren i kenneln utan att göra väsen av det.  Nu hade jag en hund jag kunde ställa ut också och Lucy har ett flertal CK med placeringar i BTKL, hon har också BIR/BIM från veteranklass.

Nu hade jag fått blodad tand och ville ha en tik till men med andra linjer. Tanken på avel hade börjat ta fart, så jag började ringa runt lite och hamnade hos kennel Applejack´s igen.

Applejack´s Sweet Charity hade fått 11 st valpar och jag skulle få den bästa i kullen, så jag och Lucy åkte ner till Kristianstad och såg alla sötnosarna. De hade valt ut en valp som hette Applejack´s Sempre Sempre, men när jag var där tyckte de att en av de andra tikarna kanske var bättre. Det tyckte jag kändes fel så det blev lilla "Caddy" - som vi kallar henne - som följde oss hem.

Caddy växte upp till en bedårande dam med sitt mjuka fina sätt att alltid vara till lags. Ingenting kunde störa hennes sinnesro då hon var så mentalt stark i sig själv.

På utställningarna kom hon att vinna det mesta i sina klasser  och kom att erhålla 5 cert. Hennes största merit var att hon vann Stockholms-utställningen 3 år i rad, "HUND -92-93-94". Första gången var hon blott 9 månader och yngst av alla och tävlade mot 80 talet tikar. Den engelska domaren sa att hon försökte in i det sista att kanske välja en något äldre tik, men att hon fann henne så oemotståndlig med sitt vackra huvud att hon fick certet och även blev bästa tik. Mitt i Caddys utställningskarriär 1993, föddes min ende son Victor så det blev inte så mycket tid över just då.

Lucy och Caddy kom att förbli våra 2 stamtikar som all vår uppfödning är efter, och en bättre start kunde man ju inte få.

Vi tackar kennel Applejack's för våra friska fina flickor.

Välkomna att titta på våra hundar.

Leila

Applejack's Ticket To The Blue "Lucy"

Applejack's Sempre Sempre "Caddy"

Avkommor efter våra stamtikar:
Från vänster: Caddys dotter "Skilla" och dotterdotter, "Nell" samt "Lucys" dotter "Gilda".

 Våra Stamtikar Lucy och Caddy följer med stort intresse med när jag tränar några av deras avkommor